Kategorier
General

Bruk nettet til å bli en god investor  

Internett er blitt en uvurderlig kilde når det kommer til investering. Her skal vi se litt nærmere på hvordan du kan bruke nettet til å bli en god eller bedre investor. Det er nemlig ikke så vanskelig som du tror, og kanskje finnes det noen kilder du ikke har utnyttet enda. Det skal vi se på nå.  

Finn en god kilde til gode tips 

Det er først og fremst veldig viktig å være kildekritisk, når man skal finne investere i aksjer tips på nettet. Det er nemlig ikke sånn at alle tips er like gode, og man skal vurdere nøye om bloggen, avisen, forumet eller siden som gir det tipsene, har noe å vinne på det.  

Det er alltid noen som tjener penger, og derfor er det en god egenskap å lære seg å avdekke, hvis det er noen som gir tips som ikke gagner deg, men personen som står bak tipset. Det er nemlig mange som genuint vil dele med seg av kunnskapen de har opparbeidet seg som investorer, og det er disse du skal fokusere på.  

Hvordan vet jeg om det er en god investering? 

Det er jo sånn at det er en risiko ved investering generelt, og det gjelder uansett hva du investerer i og hvor tilsynelatende sikker en investering ser ut til å være. Dette er en risiko som du blir nødt til å ta på deg, og det nytter ikke noe å skylde på et dårlig tips etterpå. Derfor er det viktig at du også husker at det er du som har ansvaret hvis en onlineinvestering ikke gikk helt som du hadde tenkt. Så blir man automatisk også langt mer kildekritisk.  

Bruk smarte verktøy  

Det er mange som ikke utnytter alle de smarte verktøyene som finnes for å gjøre deg til nettopp en bedre investor på nettet. Det er nemlig mange handelsplattformer som gir brukerne unike muligheter til å utvikle seg som investorer, naturligvis for å gjøre plattformen mer attraktiv. Har du for eksempel hørt om CopyTrading?  

Det er en smart funksjon som lar deg, som kanskje er nybegynner, følge en mer erfaren og suksessfull investor på en plattform, og dermed kopiere både handler og investeringsstrategi. Dermed kan du få nytte av andres erfaring på en smart måte.

 

Når du bruker CopyTrading kan du også handle med finansielle instrumenter som du kanskje ikke har så mye erfaring med å handle med. Det krever for eksempel en del erfaring å handle med forex, men dette er noe som en erfaren investor kanskje kan hjelpe deg med å tjene penger på gjennom nettopp CopyTrading. Mange var skeptiske da denne funksjonen kom ut, men det har hjulpet at investorene man kan følge skal dokumentere sin fremgang nøye, så man har et godt grunnlag for å vurdere hvem man vil følge og kopiere.  

Det finnes også mange smarte analyseverktøy som du kan bruke til din fordel som investor. Dermed kan du lett analysere dine egne investeringer og markedet, og bruke analysen til fremtidige investeringer på nettet.