Gode investeringsråd

Gode investeringsråd

Wilhelm T.

January 14, 2020

Har du penger stående på konto?  Sparer du opp til fremtidige reiser, men synes det går for langsomt? Hvis du har luft i økonomien, og eventyrlyst i baggasjen, så kan det være det gir mening for deg, og investere noe av oppsparingen din. 

Investering- er det noe for meg?

Selvfølgelig kan du ikke investere penger, uten en viss form for risiko. Risikoen for tap vil alltid være der, men faktisk kan du i stor grad, selv være med å bestemme, om du vil ha høy eller lav risiko på investeringene dine. Hvis du har en oppsparing, så kan du velge å starte med å investere en liten del av den, for å se hvordan det går. Investeringer er ofte en investering i fremtiden, og det krever tålmodighet, hvis du skal se investeringene vokse. Dette gjelder spesielt hvis du velger en investering med lav risiko, da det kan ta flere år, før du ser inntjeningen.  Før du begynner med å  investere deler av oppsparingen, skal du selvfølgelig undersøke hvilke muligheter du har. Du skal tenke over hva du vil investere i, og hvilken risiko som passer best til din økonomi, og ditt temperament.

Investering i aksjer

En velkjent måte å investere penger på, er i eiendom og aksjer. For at investere i eiendom krever det en høy startkapital, dette er det ikke alle som har. Men faktisk behøver du ikke være født med gullskje i munnen, for å være med på investerings bølgen. Aksjehandel krever nemlig ikke den store startkapital. Faktisk kan du med fordel starte opp med et par tusen, og hvis det gir mening for deg, kan du etterhvert bevege deg dypere inn på markedet. Du skal selvfølgelig kunne noe om kjøp og salg av aksjer, hvordan du vurderer risikoen på dem, og hvilken investeringsstrategi du skal legge, før du begynner. For å få et innblikk i aksjehandel, les en begynnerguide til aksjehandel her. 

Det er lett å komme i gang med investeringer, men det er vel verdt å  bruke tid på forberedelse. Ofte kan det være en god ide å investere i noe man allerede vet noe om, eller noe som man har lyst til å vite mer om.

Andre investeringsmuligheter

Aksjer er bare en av mange investeringsmuligheter som finnes. En annen er kryptovaluta. Kryptovaluta er digital valuta, som er uavhengig av bankene. Den mest brukte er Bitcoin.

Du kan også velge å investere i Crowdlending, hvor du låner ut penger til private eller virksomheter, via en online plattform. Mulighetene er mange, til at du kan få penger dine investert i fremtiden.