Gode råd til en bilferie på island

Gode råd til en bilferie på island

Wilhelm T.

September 26, 2019

Drømmer du  om å virkelig komme tett på den mest dramatiske naturen på den nordlige halvkule?

Det finnes mange pakkeløsninger som inkluderer både fly til island og hotell på øyen og bussturer til kjente aktiviteter og steder på øyen, men vil du nyte naturen på egenhånd og friheten på øyen til det fulleste, så er det et opplagt valg å utforske øyen på egen hånd og ikke gå igjennom pakkereiser.

Dette kan ofte koste litt mer enn hva en slik pakke hadde gjort, men det er så klart verdt det, og om du lurer på hvordan du skal klare å finansiere det så trenger du ikke å se lengre enn til bitcoin profit.

Å være turist på island
På island er det opp mot to millioner turister hvert år, noe som er fire ganger så mye som den faktiske befolkningen på øyen, så det er lett å forstå at å reise på egenhånd kan være gunstig, så man unngår de altfor store folkemengdene.

Det er heller ikke å legge under et teppe at om man velger å reise på egen hånd så kan man lettere bevege seg i eget tempo og velge sine egne utflukter fremfor de som turist selskapene setter opp for deg, og kanskje du da finner noen skjulte skatter på øyen?

Uansett om du på forhånd ønsker å utforske spesielle steder av øyen, vandre på isen eller på vulkaner, ha en romantisk aften med din kjære eller nyte øyen med familien, så er det en nødvendighet å planlegge turen godt i forkant, så man er godt forberedt til eventyr.


Hva trenger du å vite om å kjøre bil på island
Du må altid passe på å ha nok bensin på bilen, da det ikke er like mange bensinstasjoner på øyen som det gjerne er på fastlandet. Selv på den lengste strekningen på Island kan du kjøre flere timer uten å se en eneste bilist eller et eneste sted hvor det bor mennesker, noe som er svært unikt. 

Derfor er det viktig å huske både startkabler, ekstra bensin og et førstehjelps skrin, om det skulle være et uhell. Planlegg også turen godt og kartlegg hvor lang tid det tar å kjøre fra sted til sted før du begynner på ruten.

Det kan også være stor variasjon på farts grensene på island,  men det overskrider aldri mer enn 90 km/t. Sett deg inn i hva som de forskjellige skiltene betyr, da de har noen egen skilt som vi kanskje ikke har på fastlandet.