Kategorier
Annons

Hvilket lån passer for deg?

Det er mange som kommer til å skulle søke et lån i løpet av livet sitt, og da er det viktig å vite nok om prosessen. Noen synes kanskje at det kan være skremmende å ta opp et lån, men sannheten er at det er ufarlig så lenge det passer til din økonomiske situasjon, og at du vet hva du driver med.  

Det er nemlig flere ting du må tenke over når du tar opp et lån, og det viktigste er å se på det langsiktig. Er dette et lån du har råd til å bemanne fremover? Og hvilket lån passer egentlig for deg? 

Velg det rette lånet 

Før du søker om lån, må du finne ut hvilket lån som passer for deg. Da er det lurt å se på hvor mye du ønsker å låne, og hva du skal bruke pengene til. Noen lån har krav på at du bruker pengene på noe helt særlig, for eksempel bil, båt eller hus. Hvis du vil sammenlikne lån for å finne det som passer deg best, så besøk Matchbanker. Du kan få lån uten sikkerhet som betyr at banken ikke stiller krav til hva du skal bruke lånet på. 

Disse lånene har spesielle vilkår som du må sette deg inn i. Det er for eksempel oftere høye renter, ettersom lånet er mindre trygt for lånutgiver. Slike lån kan nemlig fås uten sikkerhet, som betyr at lånutgiveren krever at du stiller eiendeler til pant.  

Hva er et mikrolån 

Mikrolån er en form for lån uten sikkerhet. Dette lånet er på små summer, og passer til de som trenger å låne litt penger, for eksempel til en uforventet utgift. Det kan være oppvaskmaskinen har streika, eller du trenger litt ekstra penger til ferien. Før du tar et mikrolån er det viktig å gjøre seg godt kjent med det, slik at du hele tiden vet hvor mye lånet vil koste deg til sist. Du vil nemlig ofte finne høyere renter her enn hos mange andre lån, og dette er det viktig å ta med i regningen.  

Slike lån har også ofte en begrenset nedbetalingsperiode, som du må ta høyde for før du skal søke om mikrolån. Lånet passer best for de som ønsker å låne en liten sum penger, som de kan bruke til hva de selv vil, og dermed ha større økonomisk frihet. Husk at långiveren fortsatt vil foreta en kredittsjekk der de sjekker at økonomien din er i orden, og at du har mulighet til å bemanne lånet. Det har blitt populært å søke om lån på nett.   

Sammenlikn og beregne 

Hvis du skal søke om lån er det smart å bruke sammenligningstjenester og lånkalkulatorer på nett. dette gjør det lettere for deg å vurdere hvilken lånutbyder som er best, og hva lånet reelt vil koste deg. På en lånkalkulator kan du nemlig justere lånesum og nedbetalingsperiode, for å få et bedre innblikk i hvordan rentene vil påvirke summen. På denne måten kan du lettere finne det lånet som passer deg.