Kategorier
General

Hvordan kan du bruke nettet til å finne din personlige stil?

 

De fleste av oss vil gjerne ha en personlig stil, en signaturstil som sier noe om hvem vi er. Det kan dog være en utfordring å finne frem til en personlig stil og vite hvordan man skal gå frem. Det kan man heldigvis bruke nettet til. Her kan du lese mer om hvordan. 

Finn inspirasjon

Det første du skal gjøre er å lage et slags tankekart, akkurat som man gjorde på skolen. Det er litt annerledes denne gangen, for det skal gjøres på en visuell måte gjennom det man kaller et moodboard. Det kan man heldigvis gjøre digitalt ved å lage mapper, bokmerker og dokumenter med den inspirasjonen man vil bruke.

Hvem er det du ser opp til rent stilmessig? Er det for eksempel noen kjendiser som du tenker kunne hente inspirasjon fra? På Kjendislekkasjen.no finner du alle de nyeste kjendisnyhetene, så du kan bli helt oppdatert på hva de du beundrer har på seg. Dermed kan du alltid finne den inspirasjonen du trenger.

Det finnes også andre måter man kan finne inspirasjon på nettet på. Man kan for eksempel bruke visuelle inspirasjonsmedier som Instagram og Pinterest. Husk at det er stor forskjell på inspirasjon og kopiering, og det er ikke lenger din personlige stil hvis du bare er en blåkopi av en kjendis eller en influencer. Derfor skal du heller tenke i elementer – tenk en silhuett, en fargekombinasjon eller en måte å sette tilbehør sammen på og ikke en hel garderobe. For at det skal være personlig stil må du nemlig tilføy det ditt eget personlige preg.  Det kan det være du allerede har, og derfor går vi videre til neste trinn.

Gå gjennom det du har

Når du har funnet den inspirasjonen du vil på nettet og har den trygt i bakhodet, kan du begynne å gå gjennom det du allerede har. Gå gjennom hele garderoben og vær kritisk. Bare fordi noe var fint for 12 år siden, betyr det ikke at det er det lenger. Derfor kan du donere eller gi bort de tingene som rent faktisk ikke blir brukt. Her er det også viktig å finne den riktige balansen mellom realisme og fantasi. Personlig stil innebærer nemlig at man blir nødt til å tenke i en viss grad av fantasi for å nå nye høyder med stilen sin, men man skal også være realistisk omkring hvorvidt det er noe man rent faktisk vil gå med og kommer til å gå med.

Når du har gått gjennom det du har, så ser du mye lettere hva som er forenelig med den inspirasjonen du gjerne vil inkorporere i garderoben din. Er det noe som i kombinasjon vil skape et personlig preg? Kan du lage en estetisk helhet av det du har kombinert med tilbehør og elementer, fra inspirasjonen du fant på nettet?

Det er selvfølgelig helt greit å ha stilikoner, men personlig stil handler om å sette sammen ting på en personlig måte og gi noe særpreg. Derfor er det viktig at du tenker i elementer og kombinasjoner. Når du bruker inspirasjon på den måten åpner du også for å tenke selv og ikke ukritisk bare kopiere det du ser.