Kategorier
Annonse

Sånn bruker du sosiale medier til din fordel

Vi bruker nesten alle sammen sosiale medier. Men det er mange av oss som kanskje ikke føler at det alltid er til vår fordel. Og det finnes gode måter man kan endre dette på, sånn at man kan få en markant mer positiv opplevelse enn det man kanskje gjør akkurat nå. 

Hvis man leser nyheter, så vet man at det ofte er snakk om hvor dårlig sosiale medier er, og ikke minst hvordan de påvirker den mentale helsen vår på en negativ måte. Men selv om dette på alle måter er sant, og er noe som vi skal passe litt ekstra på i forhold til, så forteller det heldigvis heller ikke hele historien. Det er nemlig måter å bruke sosiale medier på som kan være veldig positive. Og her får du en liten guide til akkurat hvordan du kan gjøre det. 

Skreddersy profilen din 

Når man skal begynne å jobbe mot at sosiale medier skal være et bra og positivt sted å være – noe det virkelig kan være, så er det viktig at man tar stilling til noen forskjellige ting først. Og noen av disse kan kanskje føles litt irriterende å skulle handle etter, men det virker! 

  • Begynn å bare følge kontoer som gjør at du føler deg bra 
  • Slutt å følge profiler som ikke gjør at du føler seg bra 
  • Blokker de kontoene du ikke vil se, eller vil at skal kunne komme i kontakt med deg 
  • Tenk over hva du vil ha ut av å bruke sosiale medier og velg kontoer å følge basert på dette 
  • Tenk over hva du liker. Det du liker ser du mer av, så vær oppmerksom på dette. 

Dette er noen helt enkle grep som kan ha svært god effekt, og gjøre at sosiale medier blir et litt bedre sted for deg å være.