Kategorier
Kontakt

Sånn finner du den beste sengen

Det er viktig å sove godt, og det kommer faktisk mer an på sengen din enn du kanskje tror. Her skal vi se litt nærmere på hvordan du finner den beste sengen.

Hvilken madras skal jeg velge?

Det finnes mange forskjellige sengetyper å velge mellom, men det er faktisk madrassen som er det aller viktigste når det kommer til å velge beste seng. Det er nemlig den som i stor grad avgjør hvor godt du sover.

Det er nemlig svært viktig med god støtte gjennom natten, og her spiller madrassen en avgjørende rolle. Når du skal velge mellom madrasser, får du som regel valget mellom en myk madras eller en hard madras. De fleste skal ha en mye hardere madras enn de tror, når de skal velge seng, men mange velger for myk. Det er rett og slett fordi vi ofte prøver seng i en fysisk butikk, og da er det lett å velge det som føles mest komfortabelt der og da. Det er dog ikke alltid den beste løsningen.

Hvis du for eksempel skal finne den beste rammemadrassen, så skal du i stedet fokusere på å finne en madras som passer til kroppen din. Det første man gjør er som regel å se på vekt. Når man finner madras ut ifra vekten, så er det mye lettere å treffe riktig. Jo tyngre man er, jo mer støtte trenger man for å sove godt. Derfor er det ikke nødvendigvis sikkert at for eksempel et ektepar eller samboere trenger samme hardhet på sengen. Da kan man tenke på om man kanskje skal finne to forskjellige madrasser.

Sov bedre

Vi er blitt mye mer opptatt av nattesøvn, og vi har forstått at det er viktig å sove godt. Råd for bedre søvn kan hjelpe deg med å sove bedre og legge bort skjermen når du skal sove. Det er mange funksjoner i kroppen vår som beror på god nattesøvn, og derfor er det lurt å prioritere. Det starter med en god seng, så det er et godt sted å begynne, når man vil begynne å prioritere bedre søvn. Det får man nemlig veldig mye ut av.